OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

22.11.2012 4433

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

İncirliova’da (Karapınar) cumhuriyet öncesinde bir erkek bir de kız idadi adı altında iki okul vardı. Yunan işgalinden sonra eski hükümet binasında (Kunduracı Topal Mihal’e ait olan binada) ilk mektep açıldı. Eğitim öğretime beş sınıf ve beş öğretmenle başlandı.

Nüfus özellikle diğer illerden gelen göçlerle artmaya başlayınca öğrenci sayısı da arttı. Bu nedenle yeni bir okula ihtiyaç duyuldu. İncirliova’nın eski mezarlık yeri olan kısmından arsa alınarak 1945 yılında halkın yardımıyla okulun  birinci katı  yapılmıştı. İkinci katı ise Ticaret eski Bakanlarından Aydın Milletvekili Nazmi TOPÇUOĞLU ve hayırsever çiftçi Ali SARIYÖRÜK’ün yardımlarıyla bitirilmiştir. Okulun iç donanımı ve araç-gereçleri Nazmi TOPÇUOĞLU’nun eniştesi İzzet AYAYDIN tarafından karşılanmıştır. 1948 yılında açılan okulumuza valilik makamının olurlarıyla İzzet Ayaydın-Ali Sarıyörük İlkokulu adı verilmiştir.    

Bahçemizin kuzeydoğusunda bulunan iki katlı ek bina Fevziye SANNAV’ın hatırasına varisler tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak yaptırılmış, bir süre Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğünün Kaymakamlık binasına taşınmasıyla Anasınıfı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

            Okulumuza talebin artması ve  binanın ihtiyaçlara cevap verememesi sonucu okulumuzun bahçesinde yeni binamızın inşaatına başlanmış, 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulumuzda 24 derslik bulunmakta; 1  Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 24 Sınıf öğretmeni, 4 Okul Öncesi öğretmeni, 2  Rehber öğretmen, 2 İngilizce öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, 1 memur ve 1 hizmetli görev yapmaktadır. Okulumuzda 846 öğrenci eğitim görmektedir.